Een plaats waar ik het wolspinnen kan etaleren.
Het wolspinnen in al haar facetten !
De technieken van het spinnen, de complexiteit van de apparatuur. De verschillen van het oude ambacht met de vaak kunstzinnige manier van wolverwerking die in onze huidige tijd wordt toegepast.
Een plaats ook waar anderen kunnen ontdekken wat wolspinnen in onze huidige tijd betekent. Dat het niets met knipmutsen en klompen te maken hoeft te hebben - dat internet en wetenschap veel aspecten heeft toegevoegd die de 'geitenwollensokken'-uitstraling heel snel doet vergeten !
Ben je nieuwsgierig geworden, kijk dan vooral ook op mijn website: http://www.despinkamer.nl

zondag 29 augustus 2010

Schaapjes houden


Sinds april 2010 heb ik twee schaapjes!

Twee parmantige schaapjes die we de namen Sprientje en Norit hebben gegeven. (En ja, de zwarte heet Norit!)
Ze vullen de lege wei, die voorheen bewoond werd door mijn overleden paardje.
Helaas kwamen we er al snel achter dat 2 kleine Shetlandschapen lang niet zoveel gras eten als één flink uit de kluiten gewassen paard!

Daarom zullen er dit jaar een paar nieuwe schaapjes bijgemaakt gaan worden en hopen we volgend jaar wél al het gras op te krijgen ;-))

Op de fotoos zie je de schaapjes voordat ze hun wol kwijt raakten aan mijn spingrage vingers en spinnewiel - én je ziet ze enigszins beledigd weglopen na het plukken. Shetlandschapen kan je van hun wol ontdoen door ze te plukken op het moment dat de oude vacht loslaat van de nieuwe, eronder reeds groeiende vacht. Een update op het schapenfront. In 2011 is er één schaapje bijgekomen. Een zwart/wit ooilam, genaamd Saartje. Het kind van Sprientje - verwekt door Velcro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten